torsdag 27 november 2014

Mjuk pepparkaka

                           
Ugnstemperatur: 175°C, avlång form ca 1,5 l storlek
Gräddningstid: 50-60 minuter

100 g margarin eller smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

Sätt på ugnen.
Smörj och bröa formen.
Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning.
Rör ner gräddfil eller filmjölk.
Blanda mjöl med kryddor och bikarbonat blanda tillsammans med resten.
Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen. (Spelar ingen roll om du har varmluft)

(Farinsockret kan bytas ut mot 2 dl strösocker och bikarbonaten mot 2 tsk bakpulver, men kakan får då inte sin karaktäristiska färg och smak.)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar