Ugnstemperatur:
175°C, avlång form ca 1,5 l storlek
Gräddningstid:
50-60 minuter
100 g
margarin eller smör
2 ½ dl
farinsocker
2 ägg
1 ½ dl
gräddfil eller filmjölk
3 dl
vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlikor
1 tsk
ingefära
1 tsk
bikarbonat
Sätt på
ugnen.
Smörj och
bröa formen.
Rör
rumsvarmt smör och socker poröst.
Tillsätt ett
ägg i sänder under omrörning.
Rör ner
gräddfil eller filmjölk.
Blanda mjöl med kryddor och bikarbonat blanda tillsammans med resten.
Häll smeten
i formen.
Grädda kakan
i nedre delen av ugnen. (Spelar ingen roll om du har varmluft)
(Farinsockret
kan bytas ut mot 2 dl strösocker och bikarbonaten mot 2 tsk bakpulver, men
kakan får då inte sin karaktäristiska färg och smak.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar