2 msk sesamolja
0,5 dl rapsolja eller kokosfett utan smak
2 msk färsk hackad koriander
0,5 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
1 krm sambal oelek
Sås
2 msk fisksås
1 msk japansk soja
4 msk ostronsås
1 msk kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
Wok
1 kilo kycklingfilé
2 röda paprikor
1 burk minimajs
2 knippen salladslök
1 bukett färsk grön sparris
2 stora morötter
ananas
2 dl salta cashewnötter
kokosolja till stekning
Skär kycklingen i strimlor, blanda marinaden och marinera kycklingen i minst en timme. Blanda såsen och ställ in i kylskåpet. Skär grönsakerna i mindre bitar och stek de på hög värme i kokosolja och sesamolja. Lägg de stekta grönsakerna i en kastrull och stek sedan kycklingen. Avsluta med att röra ner den stekta kycklingen tillsammans med de stekta grönsakerna och häll över såsen. Låt allt puttra ett tag. Rör ner cashewnötterna precis innan servering. Serveras med valfritt tillbehör, jag valde sjögräsnudlar eller shiratakinudlar.
Grundrecept från 56kilo.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar