8-10
|
potatisar
|
1msk+1msk
|
olja
|
1tsk+1tsk
|
salt
|
4
|
kycklingfiléer
|
1 1/2 dl
|
grädde (40%)
|
1dl
|
vatten
|
2 krm
|
svartpeppar
|
1 msk
|
rosmarinkrydda
|
10
|
marinerade vitlöksklyftor
|
20
|
marinerade soltorkade tomatbitar
|
1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba
potatisen i ljummet vatten och skär den i bitar. Blanda bitarna med 1 msk olja
och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca
20 min.
2. Skär kycklingfiléerna i tre
bitar vardera på längden. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på
varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Häll över grädde, vatten och
tillsätt rosmarin, marinerade vitlöksklyftor och soltorkade tomater. Låt puttra
utan lock ca 5 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar