måndag 9 mars 2015

Kyckling med potatis och rosmarinsås


8-10
potatisar
1msk+1msk
olja
1tsk+1tsk
salt
4
kycklingfiléer
1 1/2 dl
grädde (40%)
1dl
vatten
2 krm
svartpeppar
1 msk
rosmarinkrydda
10
marinerade vitlöksklyftor
20
marinerade soltorkade tomatbitar

1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen i ljummet vatten och skär den i bitar. Blanda bitarna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

2. Skär kycklingfiléerna i tre bitar vardera på längden. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Häll över grädde, vatten och tillsätt rosmarin, marinerade vitlöksklyftor och soltorkade tomater. Låt puttra utan lock ca 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar